torstai 10. maaliskuuta 2011

Kansa odottaa Japanissa keisarin ulostuloa!

(Uutisoiduin uutinen on jo kaikille tuttu - sen sijaan japanilainen kyky vastata vaikeimpiinkin kohtaloihin on monille läntisen maailman markkinahöttökulutusihmisille tuntematonta)

[ ... suomalaisten ydinvoimaturvallisuusasiantuntijoiden 1] ennustama säteilyonnettomuus ravistelee Japania - tsunami röykytti maata ja luhistutti epäsuorasti ydinvoimaloiden sähkönsyöttöjärjestelmiä - kuinka suureksi pitää hädän kasvaa, kunnes Japanin keisari tulee ulos ja luo sen yhdistävän hengen, jolla japanilaiset hädän hetkellä historiansa myötä antavat vaikka henkensä? ... ]

Japanissa keisari oli jumala - amerikkalaisten kieltoon saakka. USA oli luhistuttanut Japanin pudottamalla ydinpommit siviilien sekaan Hiroshimaan ja Nagasakiin 1945. Keisari edustaa sitä japanilaista perinnettä, josta meillä on vain kalpea aavistus. Japanilainen on uhrautuvainen maataan kohtaan. Japani on tarvittaessa hyvin totalitäärinen valtio, kun isänmaa on uhattuna. Nyt se on.

Japani on maailman kolmanneksi suurin talousmahti. Japanilainen raha on kaikkialla maailmassa ja Japani imee energiaa öljynä, kaasuna ja kivihiilenä ympäri maailmaa. Japanilainen osaa kuluttaa, niin paljon kuluttaa, että osin ovat unohtaneet ne arvot, joilla Japani oli kasvaa Tyynenmeren herraksi - toisin kävi, kun amerikkalainen elokuvatunne ja raaka talouskyky nujersivat niin Japanin kuin keisariperinteen.

Japani on ollut "kateissa" monet vuodet
Ei ole voinut ostaa enää enempää, kun kaikkea oli ja on yllinkyllin. Nyt on puute puhtaasta vedestä, ruoasta ja energiasta. Ollaan syvimpien tosiasioiden edessä, mutta edelleen kaukana vuodesta 1945. Japanin on nyt puserrettava se henki esille, millä se valloitti puoli maailmaa 1941-1943. Nyt tahtoenergian on vain kohdistuttava omaan kansaan ja omaan maahan.

Maailman talousmahti Kiina tulee apuun?
Japanin ikiaikainen kiistakumppani Kiina tullee ojentamaan maailman mahtavimman talousihmeen auttavan kätensä - saaden vihdoin vastakaikua Mantsurian joukkomurhille, mihin japanilaiset yliylpeät ja verenhimoisen sotilaat syyllistyivät 1930 -luvulla. Kiina antaa anteeksi, kun pyydetään anteeksi ja avaa massiivisen apunsa henkiselle ystäväviholliselleen.

Japanilaisille täysmobilisaatio ei ole uusi, eikä tuntematon ilmiö
Japanille ei ole tuntemattomia piirteitä totalitarismin keinot tavoiteltaessa päämääriä. Nyt päämäärät ovat kirkkaat - maa tulee nostaa tästä neuvottomasta tilanteesta. Operaatio alkaa keisarin ulostulolla, kun hän julistaa jälleenrakentamisen alkaneeksi - näin japanilaiset yhdistävät voimansa ja löytävät toisensa. Nyt ei ostella lisää kulutushysteriatavaroita, nyt rakennetaan maata uuteen uskoon - monellakin tavalla!

Keisarin julistus
Keisari on Japanissa edelleen "ylinnä", vaikka todellinen valta on kadonnut. Symbolinen valta ei ole hävinnyt ja nyt keisari nousee yhdistäjäksi ja tulemme näkemään Kiinan  ja USA:n avustuksella historiallisen allianssin, jossa vanhat viholliset paiskaavat kättä ja alkaa jälleenrakennus, jonka vertaista saadaan hakea kaukaa historiasta.

Hädän hetkellä ihmiskunta ja valtiopopulaatiot yhdistyvät,
puhaltavat yhteen "hiileen" ja nujertavat ongelmat ja nousevat ahdingosta - näin tulemme näkemään, kun toden hetkellä yksi maailman kurinalaisimmista maista mobilisoituu ja aloittaa jälleenrakennuksen. Nyt avunpyyntö on osoitettu myös Venäjälle, maailman energiavarastolle - nyt ei kannata kiukutella parista lähisaaresta, nyt tarvitaan venäläisten apua - ja se tullaan antamaan - syntyy uudistettuja alliansseja turvaamaan rauhantilaa koreasti koreoiden ympärille.

Milloin alkaa meidän oma mobilisaatio?



Yläviite
1] --- Miksi suomalaisia ydinvoimaturvallisuuden asiantuntijoita ei kuunneltu?
...
Ilkka Luoma
...
Sent:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti