sunnuntai 20. helmikuuta 2011

EU on keinotekoinen liitto pakosta olla vahvempi

[C] Seuraavan eduskunnan tärkeä tehtävä on estää perustuslakimme muutos EU -merkinnältä. Tämä on kaikkien itsenäisempään Suomeen pyrkivien tavoite. Emme halua kuulua Natoon, emmekä liittovaltioistua niin monien eri kulttuurien ja äidinkielien kanssa. Suomalaiset ovat velvollisuudentuntoisia - meidän ei tarvitse kantaa taakkaa muiden epärehellisten toiminta-tapojen seurauksista - meidän tehtävä on huolehtia itsestämme ja kilpailukyvystämme!
Suomalainen on luonnostaan herkästi vastaan tuntemattomia kohtaan. Suurelta osaa EU on mystinen kompleksi, jossain muualla kuin me. Olemme tottuneet puolustamaan maatamme. Tiedämme, minkä hinnan olemme yksin ollessamme maksaneet itsenäisyydestämme. Ei ole ihme, että olemme epäuskoisia, koska kukaan ei ole vielä uskottavasti kertonut, mitä me hyödymme kaikkinensa jäsenyydestämme.

EU on järkälemäinen isojen pikkupoikien hiekkalaatikko, jossa kukaan ei ole oikeasti valmis
liittovaltioksi. Euroopan Yhdysvallat tuo vasta kokonaishyötyä, myös Suomelle - joka olisi tuolloin osavaltio. USA on liittovaltio, mutta heillä on yhteinen kieli ja tunnetasoja yhdistävä hollywood-identiteetti, vaikkakin sulatusuuni kansallisuuksien ja synnyinmaiden osalta.


EU on kokoonpanossaan niin uusi, että kitkaa ja hankausta syntyy koko ajan

USA kävi sisällissotansa ja sen jälkeen vasta syntyi eheämpi kokonaisuus nimelta Amerikan Yhdysvallat. EU ei ole vielä toistaiseksi käynyt omaa sisällissotaansa, pitääkö meidän suomalaisten jäädä odottamaan sitä?

Euroopan Yhdysvallat on joidenkin lopullinen tavoite tai sitten löyhä
markkinaliitto, joka ei tuota yhtäläisyyttä ja keskinäisvoimaa turvallisuuden, ulkopolitiikan ja tulontasauksen osalta. Euroopassa on samalla tavalla rikkaita alueita kuin on Suomessakin alueellisesti suuria eroja mm. pääkaupunkiseudun ja vaikkapa Kainuun välillä. Kainuussa ja Helsingissä kuintenkin puhutaan samaa kieltä.


Kansallisvaltion paras puolustaja on sen äidinkieltä puhuva puolustustahtoinen kansalainen

Talvisodassa rintamalla seisoi niin Pohjanmaan talonpoika kuin turkulainen laivanvarustajan vesa - yhdessä he turvasivat Isänmaansa. Heillä oli yhteinen tehtävä. Mikä on EU:n yhteinen tehtävä? Todellinen kansallisvaltio on se maa, jossa siellä syntyvä ihminen ymmärtää äidinkielellään yhteiskunnan hallintokoneistoa ja naapureitaan.

EU on kaunis rakenteellinen luomus ideaalisella tavoitteella, direktiiveillä ja pienillä olemattomilla pohdinnoilla syötävän kurkun muodosta. Asia on hyvin yksinkertainen; suuret kansallisvaltiot, jotka myöhemmin olisivat osavaltoita, eivät ole valmiita antamaan suuria päätöksiä vielä Brysseliin.


Luottamus yhteiseen hallintoon ei ole kypsä

Nyt on menossa EU-evoluutio, jossa hiotaan maailman moderneimman liittovaltion perusrakenteita ideaalisella, mutta ei ihmismäisellä tavalla. Työ kestää vuosikymmeniä. USA:kin on jo kohta 300-vuotias, mutta jälleen - yhteisellä puhutulla kielellä.

EU:n suurin haaste ja tarve jäsenillensä on taistelu maapallollisesta työn uudelleen jaosta. EU:n kilpailijoita ovat USA ja Kiina. Kumppaneitamme voisivat olla mm. Venäjä ja Ukraina energia- ja raaka-ainevarojensa vuoksi.


Eurooppa hajanaisena ei tule pärjäämään Kiinan haasteisiin

Myöskin USA taipuu 10 vuoden kuluessa Kiinan edessä. 1.340 miljoonaa kiinalaista on enemmän kuin EU, Venäjä ja USA yhteensä. EU markkinaliittona, ei liittovaltiona, on ainut turva Euroopan kansallisvaltioille pärjätä uudessa maailman tilanteessa, USA:n napa kallistuu kaukoitään; siellä ovat suurimmat markkinat.
EU on luontaisempi kumppani Kiinalle, koska USA on nyt hegemonia maailmassa ja Kiina on virallisestikin ilmaissut, ettei yksikään maa voi olla toistaan manipuloivampi. Me suomalaiset pärjäämme paremmin kaupallisissa suhteissa Kiinaan, jos olemme kansallisvaltio, joka harjoittaa omaa Kiina-politiikkaa!


EU on mahdollisuus ja uhka itselleen

Suurin uhka on tietämättömyys, etääntyminen ja Brysselin lausekieli, joka ei kansalaisille aukea. Bryssel ei ole itseisarvo, vaan palvelija toteuttamaan kansallisvaltiot järjestyksessä autonomisiksi osavaltioiksi (hyvin pitkällä aikavälillä).

Välimuotoja ei juuri ole - meillä on huomisen ideaalinen liittovaltio tai eroamme takaisin itsenäiseksi valtioksi, ja ottamalla takaisin oman valuuttamme, siirtymäajan jälkeen (kuten Saksakin todennäköisesti tekee), voimme vielä hyötyä neljä vuotta euron aikaansaamista alhaisista ja vakaista koroista. Meidän ei tarvitse maksaa muiden velaksi elämistä.


EU:ssa ei ole vuosikymmeniin yhteistä kieltä,

puhumattakaan yhteistä kulttuuria. Kiinassa ja USA:ssa nuo kutakuinkin ovat. Kaikkialla maailmassa jokaisella ihmisellä on oma kotimaa, jossa suunnilleen ymmärretään toinen toisiansa, edes sillä yhteisellä äidinkielellä. Kansallisvaltiot muodostavat luonnollisen yhteenkuuluvuusryhmän ja keskinäispopulaation. Meidän identiteetti on itää ja länttä - olemmehan positiivisesti vedenjakajalla, sotilaallisesti liittoutumattomana.


Ilkka Luoma
...

Sent:
Sent: Monday, February 21, 2011 6:08 AM
Subject: EU-KANSALAISMIELIPIDE - EU on keinotekoinen liitto pakosta olla vahvempi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti