tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kurittaako Kokoomus tavallista kansaa?

Tänään yksi puolue on vakaan kannatuksen ykkönen – se on Kokoomus, joka tulee saamaan takuuvarmasti yli 20% annetuista äänistä, joka tarkoittaa noin 15-16% kannatusta kaikista äänioikeutetuista. Tuolla kannatuksella kuitataan melko varmasti pääministerin salkku Jyrki Kataiselle. Tutkitaanpa aikaa ennen edellisiä eduskuntavaaleja 2007 ja kuinka Kokoomusta arvioitiin ... näemmekö siinä jotain tuttua ja perintöä nyt hiljalleen alkavaan eduskuntavaalikamppailuun - Ipuuntuvatko kansalaiset?
...

Miksi Kokoomus riisuu presidentin valtaoikeuksia – onko se ”kosto” kansalle?

Kirjoitusta hallitsee kansakunnalle tärkeä presidentinvaali, jossa äänestysprosentti on aina korkeampi kuin esim. eduskuntavaaleissa – näistä presidentivaaleista alkoi jatkumo, joka takasi Kokoomukselle tien hallitukseen, joka taas kokoomusjohteisesti repi Suomen kahtia [10012011]
...

[ORIG 21052006] Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen haluaa riisua presidentiltä sitä, mitä presidentille kuuluu kansalaisten mielestä. Kokoomuksen ei kannattaisi "kostaa" äänestäjille heidän valintaansa. Kansa toivoi vaikuttajapresidenttiä.

Halosella on nyt valtuuksiensa puitteissa avaimet käsissään. Olisiko Katainen yhtä innokkaana julistamassa valtavähennyksiä, jos työväen presidenttiehdokas Sauli Niinistö olisi saanut enemmistön kansalaisista taakseen?

Niinistöä kannatettiin karismaa omaavana ihmisenä yli puoluerajojen ja Kokoomuksella puolueena ei ollut suurta osuutta Saulin menestykseen. Sauli kuitenkin yhdisti Kokoomuspuoluetta yhteishengen nimissä.


Miksi kykyilypuolue vie kansalaisten haluamia presidentin valtaoikeuksia?

On surullista, että kykyilypuolue tutkailee valtaoikeuksia näkemättä metsää puilta. Kansalaiset eivät riisuisi presidenttiänsä liiaksi vallasta. Monien tutkimuksien mukaan äänestäjät laajasti haluavat vaikutusvaltaista presidenttiä ja ilman valtuuksia pelkkä seremoniallisuus ei riitä.
...


Kokoomus on materialistinen näyttötalouspuolue?
Kokoomus on eniten kulutusyhteiskuntapuolue, jossa aineellisella näyttötaloudella on suurempi merkitys kuin aineettomilla inhimillisyysyhteisöarvoilla 

Kokoomus on markkinapuolue, jonka aate ja ideologia perustuvat tehosekoittimen lailla voittoihin, markkinointiin, mainontaan ja ostovoimaan. Kokoomus on aineellisen elämänlaadun vertailupuolue, joka ei nykyisessä kokoonpanossaan ota osaa aatteelliseen arvokeskusteluun.

Kokoomuksen kannattajissa on paljon osaajia, joissa oikeasti kyky kohtaa toisiansa. On liiallista aliarviointia jäsenistöä ja kannattajia kohtaan tempaista puheenparreksi presidentin valtaoikeusvähennykset. Kykyilykin vaatii kaitsijansa liiallisen pääministeriysahneuden patoamista.


Kasvutuottoisuushokema

Taloudellinen kasvutuottoisuushokema värittää kaupallista aatekeskustelua, jossa Kokoomus säestää kulutuksen kaikkivoipaisuutta ja tuloskäyrien miehekästä kasvua. Kokoomus on kasvupuolue, jossa äänestäjä herää kysymään sen ideologiaa ja "kansakuntansa" henkistä kaapin paikkaa.


Katosiko Kokoomukselta Juha Rihtniemen myötä kyky aatteelliseen arvokeskusteluun?

Kansallinen Kokoomus menetti 1970-luvun alussa edesmenneen puheenjohtajansa Juha Rihtniemen myötä kykynsä aatteelliseen keskusteluun. Nyt Kokoomus on materiaalipuolue, jonka päämäärinä ovat kulutuksellinen hyvinvointi ja vertailutalous perhekohtaisesti kunkin ostovoimakyvyistä.


Kokoomus on täysin kääntänyt selkänsä kansalle presidentin valtaoikeuksien edessä

Presidentti tarvitsee lisää valtaoikeuksia ja näin kävisi jos kansa saisi päättää asiasta itse. Tosiasiassa maailmanmeno tarvitsee juuri nyt kansalaisjohtajia poistamaan raakaa vastakkainasettelua talouden tuotoksien ja siihen joukkotyöpanoksia antavien ihmisten väliltä. Kokoomuskin on unohtamassa peruskuluttajan roolituksen markkinamekanismissa.


Kuluttajavalta on tämän päivän ’proletariaatin’ maailman vallankumous 

Yksikään tuotantovoitto, yksikään johtajien optio ja palkkio kuin omistajien osingotkaan eivät lohkea, ellei ole suuren peruskansalaisjoukon kysyntää. Kaikki lähtee tavallisesta kuluttajasta. Kiihkeä voittotalousajattelu ei kohtaa Suomessa työntekijää ja kuluttajaa.

Talouselämä ja julkishallinto tehokkuusinnoissaan automatisoi voitontavoittelussa ja tehokkuus-dynamiikassa, per tuotosyksikkö, työt koneille, ymmärtämättä, että koneiden takana on kuitenkin ihminen.
...


Työt ilman ihmistä ovat alku inhimillisen työvoiman maailman vallankumousta

Kehittyneet markkinatalouspuolueet ovat työn taistleussa kehittyvien maiden kanssa – Kiina otti maailman liukuhinnat itselleen ja nyt pöyrymäiset suunnittelukapasiteettien  siirrot halvempien insinööritoverien maihin on alkanut

Esimerkiksi Helsingin kaupungin päätös ilman kuljettajaa toimivasta metrosta on oiva esimerkki, jossa tuotos-panos ajattelu on tehnyt lyhytnäköisen päätöksen ihmisten työpanoksien kustannuksella. Kokoomus on ollut tehotalouden nykykehityksen vankka kannattaja.

Konservatiivinen ja aatteellisesti päämäärätön ostovoimaindividualismi on kohtaaamassa nousevien idän talousmahtien kollektiiviset yhteenkuuluvuusideologiat. Läntinen inhimillisarvoton markkinatalous kohtaa jo nyt maailman laajuisen työn uudelleen jaon taistelun.


Kokoomuksen kannattajia on vain vajaa viidennes koko kansakunnasta!

Kokoomuksen kannattaisi kuunnella kansaa ja muotoilla puolueensa keskinäishyvinvointiteesit vastaamaan nykypäivää. Kahtiajako repii kansakuntaamme ja kuilua kuromaan tarvitaan vahvaa vaikuttajapresidenttiä. Presidentin toimintakykyä ei paranna Kataisen julistama seremoniallisuus.

Ranska ei ole purkamassa vahvan presidentin valtaa, eikä USA, Venäjä kuin Kiinakaan. Suomea ei tarvitse "ajaa" Kokoomuksen lailla EU:n "osavaltioksi" – silti voimme olla osa toistaiseksi maailman suurinta ”kansantaloutta”.


Suomalaiset turvautuvat suoraan valitsemaansa eduskunnasta riippumattomaan presidenttiin

Valtion koolla ei ole merkitystä presidentin/ valtiojohtajan valtuuksia määritettäessä. Suomalaiselle mentaliteetille ei sovi presidentittömyys. Suomi tarvitsee johtajaa, joka osaa sanoa painavasti, kun sen aika on.

Kokoomukselle on hyväksi katsoa totuutta silmiin ja havaita repeämä ihmisyyden ja talousajattelun välillä. Kaikkea ei mitata rahassa. Keskipisteessä on ihminen itse osana luontoa ja Kokoomusta äänestävä on myös Ihminen luonnostaan.

Ihmisyyteen kuuluu myös heikomman huomioiminen. Kokoomuksen edellisellä presidentillä, Juho Kusti Paasikivellä oli vahvat valtaoikeudet; aika oli silloin sen arvoinen, kuten se on nytkin, katsomatta presidentin puoluetaustaan. Kokoomus repii nykymuodollaan kansakunnan kahtia!

1 kommentti:

  1. Aika tylyn vastauksen sain kun kyselin Kokoomukselta minimieläkkeen saajien joukosta pudonneiden eläkeläisten toimeentulosta. Vastaus oli sävyltään tyyliä: Heidän oma syynsä, emme halua tehdä mitään asian hyväksi.

    VastaaPoista