tiistai 12. huhtikuuta 2011

Solidaarisuutta vai maakohtaista vastuuta kulutusjuhlinnasta?

Kokoomuksen ennustettu tuleva pääministeri Jyrki Katainen maalaa ei-suomalaisesti kulutusjuhlasta rapulaansa kärsiville euromaille solidaarista velkahuolehdintaa - ja peräänkuuluttaa uhkauksin vastuuta meiltä suomalaisilta ~ Solidaarisuutta vai maakohtaista vastuuta kulutusjuhlinnasta?

[ ... pankinjohtaja oli jameloinut maksamattomien velkojen vuoksi syliin tulleen komean omakotitalon tuttavalleen - itse "omistaja" oli hirttänyt itsensä - velkataakka oli ylittänyt maallisten kärsimysten sietokykyrajan. 1990-luvun alun lama, jonka syiksi sanottiin mm. pankkisektorin vapauttamista, oli tuon aikaista hallittua riskinottoa*] - ent. Kokoomuksen pääministeri Harri Holkeri ... ]

Kansan enemmistö sanoo, ettei meillä ole velvollisuutta ottaa osaa Jyrki Kataisen "hallittuun riskinottoon" ja taata erilaisin järjestelyin itsellemme mahdollisuutta omaan velkasaneerauksen uhkaan, joka oli muuten lakiuudistus, jolla kahlasimme osin pois 1990-luvun alun laman jälkipuhureista - tuolloin velkajärjestely tehtiin pelastamaan inhimillisesti tavallisia ihmisiä - suomalaisia ihmisiä.

Jyrki Katainen huutaa ei-suomalaisuutta, koska kehotamme hänen mukaan olemaan maksamatta velkoja - kannattaessamme velkajärjestelyjä. Velka syntyy, kun halutaan hankkia jotain nopeasti, kun ei ole aikaa odottaa. Hallitsematon velka syntyy silloin, kun otetaan yli maksukyvyn velan kuukausieriä, joille ei ole tulopuolen reaalivastaavuutta. Näin kävi yksityisille ihmisille Suomessa ja näin on käynyt nyt euromaille, jotka elivät yli varojensa. Velanantajallakin on riskinsä ja vastuunsa, siksi niitä korkoja vastapainoksi otetaan.


Katainen kantaa vastuuta tavallisten suomalaisten selkänahasta ja -nahalla

Katainen kantaa solidaarista vastuuta muiden veloista perustellen uhkauksilla, joissa suomalaisilta viedään eläkkeet ja huomisen hyvinvointi - dominopelinä. Peli on ainut oikea sana - Katainen käy samaa uhkapeliä, kuin jouluna 2007, jolloin hän maalasi kansalle turvallista huomista 1] , jossa ennusti amerikkalaisperäisen sub-primekriisin ajavan Suomen ohi. Ei ajanut ohi, vaan osui - talous romahti, ja syntyi todellisuudessa työttömien armeijat, jotka ovat edelleen olemassa - osa erilaisille loputtomuus-kurssituksilla ja pätkätöissä.


Miksi Katainen ei ole selittänyt virhesammakkoaan joululta 2007?

Miksi Jyrki ei huomioinut Suomen Pankin varoitusta, jossa samaisena jouluna 2007, erityisesti alleviivaten varoitettiin julkisesti amerikkalaisten roskalainojen tulevasta 'tsunamista' - joka nousikin meille Suomeen maihin jo keväällä 2008. Oliko demarijohteinen Suomen Pankki liian kova pala nieltäväksi ja tunnustettavaksi uudelle innokkaalle markkinatalouden loputtomaan kasvuun uskovalle valtiovarainministerille? Nyt on vastuunkannon aika, vaalit ovat ovella.


Euro takasi meille ylihalvoilla koroilla materiaalisen ylielämisen mahdollisuuden

Euro on pitänyt maamme korot alhaalla, synnyttäen harhaluulon helpoista lainoista, joita maksetaan kuin 'tanssi' - olemattomalla korolla. On vain reaaaliomaisuuslyhennyksiä ja näin asuntojen koot ja laatutaso ylittivät perheen tai henkilön todellisen reaalimaksukyvyn. Euro on (ainakin ollut) vakauspeli. Euron kummisetä on suurin nettomaksaja Saksa. Saksan sanoessa kyllä omalle rakkaalle D-markalleen, on se euron tarun loppu. Tällöin Suomikin saa takaisin oman pelivälineensä - devalvaatiomarkan, jolla säädellään meille elintärkeää vientiä.


Jyrki pelottelee surutta kansaa!

Katainen pelottelee kansaa leviävästä talouslamasta, jos euromaa toisensa perään kaatuu. Muistamme hirsipuuhun kaatuneet 10.000 yrittäjää/ylivelkaista Suomessa 1990-luvun yltiökulutuslaman jälkilaineissa. Harri Holkeri tiesi pääministerinä kahvia juodessaan, että riski voi olla hallittua - todellisuudessa se muuttui hallitsemattomaksi - jälkipyykkiä maksetaan vielä vähintään 10 vuotta tästä eteenpäinkin. Kallis hinta - elämän mittainen hinta.


Mikä on Kataisen hallittu riski?

Mikä on Kataisen hallittu riski, kun hän, ei-suomalaisesti, syyttää meitä "älkää maksako velkoja" viestinnästä mm. portugalilaisille, jos kansa sanoo vaaleissa suuren ein eurotakauksille ja lainoituksille? Jaksaako tuleva, pääministeri Holkerin "jälkeläinen", Jyrki Katainen juoda kitkerän vastuukahvinsa? Jyrki ei ole vieläkään kantanut vastuuta onnettomista lausunnoistaan joululta 2007 - voisiko mies muuttua, vai kulkeeko Katainen Holkerin jalanjäljillä?


Tietääkö Katainen, että Kiinassa on mielenkiintoa auttaa tavallansa kulutusjuhlaeuromaita?

Katainen "unohtaa" [?] maailman toiseksi suurimman rahavallan - Kiinan "loputtomat" kassavarat, joista suuri osa on tosin kiinnitettyinä mailman vakauden turvaksi USA:han - luvattuun maahan, jossa syntyy ylikulutuksella talous- ja ympäristöongelmia vienniksi saakka. Kiinan osallistuminen voisi vähentää "vakaiden" euromaiden taakkaa pelastettaessa Etelä-Eurooppaa.

Kiina on kiinnostunut "pelastamaan hulabaloo-euromaita" omalla lainoituksella - erillisehdoin. Kiina tekee totaalista maihinnousua kaupallisesti Eurooppaan (kuten Afrikkaankin), luottaen erityisesti kahteen maahan: Saksaan ja yllätys - Suomeen! Mikä onkaan kiinalaisten pelastusoppi kiinalaisten tavaroiden kulutusmaille?


Suomi elää viennistä - nyt on meneillään totaalinen työn uudelleenjaon taistelu!

Elämme totaalista ja maailmanlaajuista työn uudelleenjaon taistelua. Kiinankin on työllistettävä kansansa, jos aikovat nostaa itsensä suhteelliseen maapalloluokkaan, joka on suhdeluku 1,35/6,2 - väkilukunsa suhde maapallon väkilukuun. Kiinalainen oikeudenmukaisuus jakaa maapalloa juuri tällä väkilukusuhteella - oikeudenmukaista?


Vedenjakajavaalit ovat ovella, "kansa päättää"

Nyt vaaleissa ratkaistaan "islannit", sillä erolla, että me emme jätä velkojamme maksamatta, vaan katsomme onko meillä oltava solidaarisuutta muita kohtaan, vai huolehdimmeko ensin itsemme - joka tuntuisi oikeudenmukaiselta. Miksi me kannamme vastuuta, jos autettavien maiden omat kansalaiset eivät kantaneet kulutusjuhlaa viettäessään omaa vastuuta? Me kävimme oman taistelumme 1990-luvulla - Holkerin perintönä. Millaisen perinnön me mahdollisesti saamme, jos valitsemme Jyrki Kataisen pääministeriksi?


Kun Suomi oli selvitystilassa

Lopuksi on hyvä muistaa eräs 1990-luvun alun työpäivän aamu, jolloin suomalaisissa pörssisaleissa kaikui huuto: "Otto on tullut apuun" - tämä tarkoitti sitä, että Suomelta olivat valuutat lopussa, olimme syöneet itsemme ähkyyn ja oli syntynyt puolipaniikki - olimme selvitystilassa ja Maailmanpankki kolkutteli oviamme.

Valuuttojemme loppuessa 1992, Saksan Pankki avasi tilin Suomelle. Tehtiin sopimus, jolla Suomi pelastettiin, kuten Saksa teki sen jo kolme kertaa aiemminkin - 1918,1940 ja 1942-1944. Saimme rahoitusjärjestelyt todelliselta aseveljeltä, kaupallisin ehdoin. Maksoimme velkamme Saksalle, määräajassa korkoineen. Tuolloin kannoimme todellista vastuuta ystävillemme. Suomea autettiin ja pelastuimme.



*] "Hallittu riskinotto", kuuluisa Harri Holkerin lausuma, kun talouttamme vapautettiin voimakkaasti 1980-luvun lopulla. Rahaa tarjottiin kansalaisille kottikärrymainoksin (mm. eräät Säästöpankin, joista tuli myöhemmin ruumiita) - LINK 1 ja LINK 2
---   http://niklasherlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/42567-painakaa-paniikkinappulaa   --- [lainaus US-Niklas Herlin, LINK 2]

1] Joulun jälkeen 2007 valtiovarainministeri (kok.) Jyrki Kataisen ollessa "varma", että amerikkalaisten aiheuttama sub-primekriisi menee turvallisesti Suomen ohi - ohjasi Kokoomus ja Katainen verotuksen linjauksen oikealla periaatteella, mutta väärään aikaan. Verotusta muutettiin tasaverojen suuntaan, vastuullisiksi "ympäristö- eli kulutusveroiksi" -  juuri tuolloin ei pitänyt puuttua verotukseen, piti aloittaa valtakunnallinen työllisyysmobilisaatio niillä vapautetuilla verovaroilla (työveron alennukset), jotka siirtyivätkin kulutuksen sijasta "hyväosaisten" sijoituksiin ja tileille - "pahan päivän varalle".
...


Ilkka Luoma



Sent:
Sent: Tuesday, April 12, 2011 9:42 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - "Velka veli otettaessa - velipuoli maksettaessa"
...

Solidaarisuutta vai maakohtaista vastuuta kulutusjuhlinnasta?
US-Puheenvuoro
http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/69260-jyrki-katainen-harri-holkerin-perillinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti